Heerlijke Theerecepten
Matcha Bananenmilkshake
Ingrediënten:
- 200 ml melk
- 1 banaan
- 1 eetlepel suiker
- halve theelepel Matcha-poeder , opgelost in weinig water.
Bereiding:
Mix alle ingrediënten. Schenk uit in en glas.
Light velvet matcha icetea
Ingrediënten:
- ½ theelepel Matcha-poeder
- 200 ml water
- 2 cl citroensiroop
- ijsblokjes
- schijfjes citroen
Bereiding:
Los het Matcha-poeder op in een weinig water en voeg daarna toe aan de rest
van het water. Meng de koude Matcha-thee met de citroensiroop en schenk in
een glas met ijsblokjes. Werk af met enkele schijfkes citroen en blauwe
bosbessen.
Matcha latte
Ingrediënten:
- 100 ml Matcha-thee
- 100 ml melk
Bereiding:
Maak 100 ml warme Matcha-thee. Vul een glas met 100 ml warm melkschuim.
Giet hier voorzichtig de Matcha-thee door..
African sunset rooibos mocktail/cocktail
Ingrediënten:
- 200 ml koude Rooibosthee (puur of gearomatiseerd met sinaasappel)
- 3 cl vers citroensap
- 2 cl limoensiroop
- 2 cl rietsuikersiroop
- ijsblokjes
- zeste (dunne schil) van sinaasappel
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een shaker (behalve de zeste van sinaasappel) en schud
gedurende 5 seconden. Doe alles in een glas en werk af met de zeste van
sinaasappel. Voor zij die willen genieten van een “echte” cocktail: voeg er als
laatste 4cl wodka aan toe.
Chai cappuccino
Ingrediënten:
- 100 ml Chai (kruidenthee Tulsi Indische Chai)
- 100 ml melk
Bereiding:
Vul een glas met 100 ml Chai. Giet hier voorzichtig 100 ml warm melkschuim op.
Scottisch tea
Scottisch Tea is het perfecte alternatief voor Irish Coffee en zal ongetwijfeld bij
velen in de smaak vallen.
Ingrediënten:
- 1 kop (200 ml) sterke zwarte thee (b.v. Assam TGFOP1 art.
- 4 cl whisky
- 1 theelepel honing
- slagroom
Bereiding:
Maak een kop sterke zwarte thee. Doe er een scheut whisky bij. Voeg daar een
theelepel honing aan toe. Werk af met slagroom on the top.
Apfelstrudel Punch
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 1 liter kokend water
- 8 theelepels appeltaart thee art. 94802
- wat boter
- bruine suiker naar smaak
- 200 g slagroom
- kaneel om te besprenkelen
- 2 appels
Bereiding:
Giet kokend water over de thee en laat het 8-10 minuten trekken. Snijd de appels
in kleine stukjes en karamelliseer ze in een pan met bruine suiker en boter. Doe
de thee in de glazen en voeg 1-2 eetlepels appelstukjes toe. Verdeel voor het
serveren de slagroom over de glazen en bestrooi met kaneel.
IJsthee Float
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 500 ml kokend water
- 30 g Frozen Blueberry mild natuurlijk art. 81831
- 4 e Bolletje vanille-ijs
- 4 theelepels suikerbessen naar smaak
Bereiding:
Giet de Frozen Blueberry mild natuurlijk met 500 ml kokend water, voeg de suiker
toe en laat 8-10 minuten trekken. Koel daarna 3-4 uur. Voeg voor het serveren 1
bolletje vanille-ijs en bessen toe naar smaak in de glazen. De Frozen Blueberry Ice
Tea is klaar. Met ijsblokjes i.p.v. vanille-ijs wordt het op warme dagen een heerlijke
ijsthee.
Matcha Cheesecake
Ingrediënten:
- 16 speculooskoekjes met specerijen (of ander koekje)
- 2 el suiker
- 2 el boter
- 700 gr roomkaas
- 120 g gewone Yoghurt
- 1 eetlepel Matcha Shizuoko
- 300 g suiker
- 4 eieren
- 1 snufje zout
- eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 g pistachenoten, gehakt.
Bereiding:
- Verwarm de oven op 175 ºC. Doe de koekjes in een diepvrieszak en snijd ze met
een deegroller in kruimels.
- Smelt de boter in een pannetje. Meng de koekjeskruimels met de gesmolten
boter en suiker in een kom.
- Giet vervolgens de massa in een springvorm de druk deze met de hand naar
beneden. Bak 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Gebruik intussen een handmixer om de matcha romig te mengen met 2
eetlepels yoghurt.
- Meng in een grote kom de roomkaas met het matcha-yoghurt mengsel, de
resterende yoghurt en de suiker tot een romige massa. Voeg geleidelijk de eieren,
het vanille-extract en een snufje zout toe.
- Giet het mengsel vervolgens in de springvorm en bak de cake 45 minuten, In het
midden kan het wat zachter zijn. Laat de cake vervolgens afkoelen en zet hem 1
uur in de koelkast. Garneer voor het opdienen met de gehakte pistachenoten.
Eet smakelijk!
Gegrild vlees met gerookte theesmaak
Ingrediënten voor 6 porties:
- 1 liter kokend water
- 20-25 g Rookthee art. nr. 90557
- 6 steaks, naar believen zout, peper, olie
Bereiding:
- Giet de rookthee met kokend water en laat het 5 minuten trekken. Zet de thee
koud en doe de steaks een nacht in de thee.
- Verwijder de steaks van het brouwsel, breng op smaak met peper,zout en
bestrijk met olie.
- Dan naar de grill en je bent klaar met malse steaks met een hartige smaak van
gerookte thee.
Klik op de foto voor video instructie film